Tuesday, June 9, 2009

ETERNA-MATIC 2002



ETERNA-MATIC 2002

Monday, June 8, 2009

Sunday, June 7, 2009

1 RINGGIT





RM1
1971

USA 1 DOLLAR





LIBERTY
1922

REPUBLICA MEXICANA





REPUBLICA MEXICANA
8R.Z.1882.J.S.10D.20G

5 FRANC





EIDGENOSSISCHES SCHUTZENFEST IN SCHAFFHAUSEN
1865

USA PRESIDENT COINS





PRESIDENT WOODROW WILSON
1913 - 1921

Thursday, June 4, 2009

ORIENT



ORIENT 3 STAR

469870-8C
21 Jewels Automatic

SEIKO 5 (SOLD)





SEIKO 5

Serial No. : 601368
Cal. 7S26-8760 F
24hrs Marker

URIKA (SOLD)



URIKA

17 Jewels Automatic
Serial No. : 4N8535
Cal. 5021-0030
JAPAN J
Design seakan TITONI COSMO 99

SOLD

SEIKO 5 (SOLD)





SEIKO 5

JAPAN 5
Serial No. : 934421 - 1969 March
Cal. 6119-8160
21 Jewels Automatic

SEIKO CHRONOGRAPH





SEIKO CHRONOGRAPH

JAPAN A
Serial No. : 442570 - 1974 April
Cal. 6139-6012

SEIKO CHRONOGRAPH (SOLD)





SEIKO CHRONOGRAPH
a.k.a Helmet
a.k.a Darth Vader
JAPAN J
Serial No. : 638365 - 1976 March
Cal. 6139-7100

Wednesday, April 29, 2009

PAGOL M6 (SOLD)



PAGOL M6
AUTOMATIC
PRICE : SOLD
Agak usang dial jam ni. Tapi kalau x jual pun
x pe buat tatapan peribadi dan leteran
si isteri. hahahahahaha.........

PAGOL SW458 (SOLD)






PAGOL SW458
AUTOMATIC 25 JEWELS INCABLOC
MODEL : SW458
PRICE : SOLD
Antara jam PAGOL yg cukup sifat
aku dapat. Tapi model ni x de
pokok kelapa mcm model yg lebih
berusia.

RADO VOYAGER (SOLD)







RADO
AUTOMATIC
MODEL : VOYAGER
PRICE : SOLD
Aku nyaris x beli jam ni sebab ingatkan
cacat. Sauh kat atas nampak senget.
Jenuh jugak aku kena ketawa dgn otai2
jam. Rupanya benda jadah tu berpusing.
Malu betul aku. Rantai jenis ni memang
aku minat sebab berbilah dan nipis.
Antara jam yg x pernah aku bawak
berjalan......takut calar

Friday, April 24, 2009

SEIKO SCUBA DIVER'S (SOLD)





SEIKO SCUBA DIVER'S
AUTOMATIC
MODEL : Scuba Diver's - Water150mResist
MODEL NO. : 7002-7001 A1 * JAPAN A
YEAR : Tahun gajah kot. hehehe.... Nanti aku cari
PRICE : SOLD
Jam yg memang selesa kalau pakai - pada yg minat
la. Rasa sayang nak pakai takut calar. Aku goyang2 jek
bagi 'power reserve'. Hari2 pulak tu aku goyang. Hahahaa...

SEIKO 5 (SOLD)





SEIKO 5
AUTOMATIC
MODEL : 7009-3170 A2
YEAR : Ni pun x de info. Malas nak cari.
PRICE : SOLD
Jam ni aku dapat tukar dgn jam jugak.
Tak ingat la jam apa.

SEIKO 5 (SOLD)




SEIKO 5
AUTOMATIC - transparent back
MODEL : 7S26-0560 A0
YEAR : Tak minat pun nak tahu.
PRICE : SOLD
Permukaan dial yg agak kecil berbanding
yg lain dlm simpanan aku. Ada yg kata
pompuan punya tapi x cantik kalau depa
pakai.

SEIKO 5 (SOLD)





SEIKO 5
AUTOMATIC - transparent back
MODEL : 7S26-0440 A4
YEAR : Agak baru la. Kat kedai jam pun berlambak.
PRICE : SOLD
Dulu aku minat tul jam jenis ni. Dekat 10 biji
aku simpan. Bila dah jadi fenomena kat Ipoh
dan dikalangan peminat jam amatur terus aku jual
cam 'pisang abu goreng'. Hehehehe.......
Sekarang nyesal pulak. Kalau simpan lagi 5-6 tahun
leh demand harga skit. Gambar kat atas tu korang
adjust la kepala sendiri. Aku malas nak buat.

SEIKO DIASHOCK SEA LION M66 (SOLD)







SEIKO DIASHOCK SEA LION M66
AUTOMATIC 24 JEWELS
MODEL NO. : 13079
YEAR : Tak pasti tapi model lama date only.
PRICE : SOLD
Permukaan dial yg agak usang tapi aku minat
dengan bentuk dia yg agak 'rare'. Tak terjual
pun tak pe. Hajat dihati nak buat koleksi.

CITIZEN - NEW MASTER 22 (SOLD)





CITIZEN - NEW MASTER 22
MODEL NO : 4-820941 SMH
YEAR : 1960's
PRICE : SOLD
Perbezaan dengan jam kunci 'swiss made'
adalah pusingan kunci yg lebih. Sebab drum
dia besar. Tapi kena kunci 2x sehari.